De Federatie

De Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers verenigt de aannemers die actief zijn in de sector van de residentiële woningbouw en dit zowel op nationaal als op internationaal niveau. Zij heeft tot doel de activiteiten van aannemers die actief zijn in deze sector te bevorderen en de positie van deze bedrijven te versterken door ervaringsuitwisseling, kennisontwikkeling, dienstverlening en belangen-behartiging.

Onze missie

De Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers verenigt de aannemers die actief zijn in de sector van de residentiële woningbouw en dit zowel op nationaal als op internationaal niveau. Zij heeft tot doel de activiteiten van aannemers die actief zijn in deze sector te bevorderen en de positie van deze bedrijven te versterken door ervaringsuitwisseling, kennisontwikkeling, dienstverlening en belangenbehartiging.

Naast het verlenen van bijstand ziet de Federatie er eveneens op toe dat haar leden de hoogste normen inzake kwaliteit, professionaliteit en solvabiliteit nastreven. Zo kunnen enkel de ondernemingen die beantwoorden aan een aantal strikte vereisten zich aansluiten bij de Federatie. Een particulier of bouwheer die in zee gaat met een lid van de Federatie mag er aldus op vertrouwen dat hij een contract aangaat met een financieel stabiel bedrijf dat veel belang hecht aan de goede relatie met haar klanten.

Tot slot ondersteunt de Federatie tal van initiatieven die strekken tot de verbetering van de residentiële woningbouwsector. Hierbij wordt in het bijzonder veel aandacht besteed aan het opwaarderen van de vertrouwensrelatie tussen de (particuliere) bouwheer of koper enerzijds en de onderneming die zijn dromen realiseert anderzijds. Om dit vertrouwen een boost te geven, kunnen onze leden zich bijvoorbeeld vrijwillig onderwerpen aan een aantal bijkomende kwaliteitsgaranties die vervat werden in het Charter der Woningbouwers.

Raad van Bestuur

De Federatie wordt geleid door de Raad van Bestuur. In dit bestuursorgaan zetelen de vertegenwoordigers van de voornaamste Belgische ondernemingen die actief zijn in de sector van de residentiële woningbouw – en ontwikkeling. Zij wordt voorgezeten door een voorzitter en een ondervoorzitter, gekozen uit hun rangen.

Louis AmoryVoorzitter

Maison Blavier

Koen AndriesONDERVOORZITTER

Bouw- en Coordinatie Kantoor Andries

Joost CallensErevoorzitter

Caminogroup

Bart GeentjensBestuurder

Ooms Woonrealisaties

Bernard PironBESTUURDER

Thomas & Piron

Pieter VandewieleBestuurder

Eribo Stijlbouwers

Johan De VliegerBestuurder

Bouw Francis Bostoen

Kristoff De WinneBestuurder

Matexi

Michiel DelmulleBestuurder

Danilith Delmulle

Bertrand DessyBestuurder

Maison D & V

Jan D'hondtBestuurder

Durabrik Bouwbedrijven

Vincent DirixBestuurder

T-Palm

Guy DuchatelBestuurder

Team Construct

Michel FeyferBestuurder

Batifer

Antonino Giovanni GraceffaBestuurder

Graceffa Freres

Nathalie HenryBestuurder

Besix Real Estate Development

Jan LootensBestuurder

Sibomat

Tom SpapensBestuurder

Bato

Paul Van PoppelBestuurder

Bouwbedrijf Van Poppel

Inge WoestenborghsBestuurder

Woestenborghs – Bouwbedrijf

Paul HeynsBestuurder

Bouwpro BVBA

Dagelijks beheer

De dagelijkse werking van de Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers wordt in goede banen geleid door de heer Thijs Eeckhaut, Juridisch Adviseur en Coördinator van de Federatie van Algemene Bouwaannemers.

Werkgroepen

De Federatie wordt, in samenwerking met andere sectororganisaties (de Confederatie Bouw, het Beroepsinstituut van de Vastgoedsector, het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf…), betrokken in de uitwerking van verscheidene voor de sector relevante projecten. Omwille van haar expertise op het vlak van Residentiële Woningbouw – en Ontwikkeling, heeft zij reeds verscheidene malen bijgedragen tot de oplossing van belangrijke maatschappelijke, politieke en economische vraagstukken waarvan de vastgoedsector tot op de dag van vandaag nog steeds de positieve gevolgen ondervindt.

Statuten van de Federatie

U kan de gecoördineerde versie van onze statuten hier raadplegen.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore.

Thijs Eeckhout